Ontwikkeling

Teamontwikkeling

In onderlinge relaties en groepen ligt irritatie vaak op de loer. Waar eigenlijk over en weer feedback gegeven moet worden gebeurt dat niet. En als er al wordt gepraat confirmeren mensen zich, spreken ze zich niet echt uit en praten ze elkaar naar de mond. Zo ontstaat er groepsgedrag dat individuen frustreert. Dat gebeurt vaak in werkrelaties. Met regelmatig fikse negatieve gevolgen voor de werksfeer, motivatie en resultaten.

Het belangrijkste bij teamontwikkeling en conflicten is te focussen op en te investeren in de dingen die wel goed gingen en gaan. Samen op zoek gaan naar een ander, positief verhaal. Soms zelfs door de fysieke structuur in een organisatie aan te passen. En mensen daarbij leren om op individueel niveau besluiten te durven nemen over zichzelf.

Hoog tijd om in beweging te komen!

In mijn rol als teamontwikkelaar kijk ik onbevangen mee, stel ik scherpe vragen en help ik om een ander, positief verhaal zichtbaar te maken. ‘wat zouden jij en jullie het liefste willen?’ is daarbij een zeer belangrijke vraag. Met volwassen  zijn en er daadwerkelijk wat aan doen als uitgangspunt. Daarbij bieden stevige, goed gefundeerde beslissingen nu vaak een aanzienlijke winst op langere termijn.

Dingen flink opschudden, doorvragen en spiegelen: daar ligt mijn kracht en toegevoegde waarde bij teamontwikkeling.